0%

ЗОВ ЗА ПОМОЩ – Дари надежда на малката Сияна от Мездра

Posted By: bacesimo On:


Здравейте приятели!

Много е трудно за мен да бръкна дълбоко в душата си и да споделя със всички вас онези моменти от живота ни , които всъщност ме карат да остана безмълвна. Затова ще бъда максимално искрена.

Нашето детенце има нужда от вашата помощ!

Пишейки това не се почувствах слаба, защото осъзнах, че човек търси помощ не защото е слаб, а защото знае, че не е сам.

И така..на 23.04.2014г. се роди нашата Сияна- една шепичка живот. Ражда се 2 месеца по-рано от предвиденото „благодарение“ на вродено запушване на дванадесетопръстника – дуоденална атрезия. На третия ден от раждането си тя претърпя 3-часова животоспасяваща операция в болница „Пирогов“. Следват 11 дни в очакване дали пасажа ще тръгне по червата и дали детето ни ще оцелее – най- дългите и тежки дни в нашия живот.

Пребори се!

След това лечението и продължи в неонатологията на СБАЛДБ „проф.д-р Иван Митев“-гр.София, където бе непрекъснато проследявана. Периодично и се правеше трансфонтанелна ехография, заради хематомите, които тя получи при преждевременното раждане. И така, уж всичко с главичката беше наред, докато 8 месеца след раждането си тя не отключи епилепсия, а малко по-късно централното кординационно смущение, което имаше не премина в детска церебрална парализа. В такива моменти човек се пита „Защо на мен?“, „Какво лошо направих?“ Но всъщност знаехме, че правилния път за спасението на Сиянка е не самосъжалението, а вярата и непрекъснатата борба в търсене на пътища за нейно лечение. Така стигнахме до информацията за лечението със стволови клетки. С посредничеството на „ Медикъл Караджъ“успяхме да се свържем Лив хоспитъл в Истанбул и с проф. Ердал Карайоз, който дава надежда, че след присаждането на стволовите клетки, състоянието на Сиянка значително ще се подобри. Нужната сума за 4 вливания е 32 000 $, за жалост непосилна за нашето семейство. А в същото време това лечение не се финансира в България!
Има ли човек право в такава ситуация да мечтае?! Не знам, но знам със сигурност, че не трябва да се отказва! Просто няма място за отстъпление! Всъщност никога не съм преставала да вярвам, че един ден Сиянка ще тича след своите приятели на детската площадка, ще ме нарича не със звука „М“, а с думата мамо, ще ми разказва любимата си приказка не с жестове, а с думички.

Често, вървейки по нашия нелек път, се виждаме като Йовковите герои в търсене на „бялата лястовица“-надеждата. А какво е надеждата?

НАДЕЖДАТА сте всички вие приятели – близки, далечни, непознати. На всички вас, които ще застанете до нас и ще помогнете нашата усмихната Сияна да израстне самостоятелна и щастлива, предварително БЛАГОДАРИМ!

На дарителската страничка  може да разгледате медицинските документи на Сиянка, както и проформа фактурата от турската болница.

Дарителска сметка в Райфайзенбанк (България) ЕАД

ТИТУЛЯР: SIANA STANISLAVOVA MANIOVSKA / СИЯНА СТАНИСЛАВОВА МАНЬОВСКА

IBAN : BG05RZBB91551008596670  – BGN

IBAN : BG30RZBB91551OO8596705  – USD

BIC : RZBBBGSF

Пейпал за дарение: sianamanyovska@gmail.com
Линк за пейпал дарение: https://www.paypal.me/maniovska

Можете да се свържете със семейството като изпратите съобщение във фейсбук страницата

Дари надежда на Сияна

Ние от екипът на радиото призоваваме всички наши слушатели и фенове и всеки с добро сърце и възможност да помогне с каквото може за да дарим надежда на това малко слънчице да живее пълноценен живот.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PlayCoverTrack Title
Track Authors