Сега по Радио Северозапад


    Зарежда ...

Люси Иларионов: За мен беше предизвикателство да снимам със Sasa Kovacevic

Людмил Иларионов – Люси стои зад новия видеоклип на Sasa Kovacevic, който бе промотиран тези дни. Лентата е към сингъла „Kazes ne“, който освен на сръбски, бе представен и с испански вариант – „Dices no“.

Режисьорът даде ексклузивно интервю за Signal.bg, в което разказа за сътрудничеството със сръбския секссимвол.
– Какво първо искаш да кажеш за Sasa Kovacevic?

– За българската публика е видно, че клипът е сниман в България. Sasa е един от най-успешните сръбски изпълнители. Всичките му клипове са с гледания от 30 милиона нагоре, има и по 60.

– Как се свързахте и започнахте да работите по проекта?

– И на мен ми беше много интересно… Звъннаха ми те. Доколкото разбрах той има песен, която е от Nikos Vertis и страшно много е харесал неговите клипове. Така е стигнал до мен – Vertis му е дал координати, казал му е за мен и ето че се получи.

– Това ти е пореден клип, който снимаш за балкански изпълнител. Какви са впечатленията ти от работата с тези артисти, по претенциозни ли са от българските звезди?

– Адски много слушат, изцяло ми се доверяват. Аз съм очарован. Проектът, който снимахме със Sasa, е много скъп, снимките бяха два дни като снимахме на различни локации, участваха много хора. Въобще това е продукция, която цели латиноамериканския пазар и тепърва парчето ще се завърти по световните музикални телевизии.

– Ясно е, че това новата модерна вълна в музиката – латино звучене, песни на испански…

– Ами то винаги е било актуално. Ако погледнем в световен мащаб, най-продаваният изпълнител не е Michael Jackson, а Julio Iglesias, защото на-много са испаноговорящите.

– При стартирането на клипа забелязах, че сръбската версия изпреварва по гледаемост испанската. Каква е причината според теб?

– Да, това е така и е нормално, защото той е сърбин и логично е да тръне първо този вариант, но със сигурност малко по-нататък испанската ще изпревари и то доста.

– В кадър се появяваш и ти, макар за кратко. Да не би това е да е твоят визуален „подпис“ като режисьор на лентата?

– Да, появявам се/ смее се/… Хайде така да го кажем…Започнахме снимките много рано, а късно вечерта се наложи да включим някого в такава роля. Оказа се, че аз съм най-подходящият.

– Къде точно са локациите?

– Снимахме два дена. Първо в киноцентъра в Бояна, а после и в студията на UFO в Долна Марина. Всъщност тук се появява и т.нар. „Мотел“ на Азис. Първи снима Азис там, а три дни след него и Sasa, чийто проект го правихме много дълго време. Разбира се, различни са гледните точки – Васко го снимах през деня, а Sasa през нощта, като там вече сложих едни допълнителни лампи, за да изглежда по-различен.

– Какво казва Sasa за крайния резултат, това ли е най-хубавият му видеоклип?

– Трябва него да го попиташ. Казва, че страшно много му харесва. Аз се радвам, че ще работим и занапред с него. Това, което говорихме, е за три песни, които иска да чуя и да действаме. Той е от изпълнителите, които са снимали много. Разбрах, че два от клиповете му са с режисьор, с който е снимал Enrique Iglesias. За мен беше и предизвикателство, и притеснение, защото той е работил със световни имена, но се радвам, че се довери на мен и екипа ми – на Андрей, на Радостин Петров.

– С какви впечатления остана от него?

– Първото, което е, че е много атлетичен, със страхотна физика. Гледахме готовия клип заедно с Азис, който пита: „Ама това тук двойник ли е“. Не вярваше, че Sasa има такова тяло – толкова стегнат, трениран. Всяка една роля той си изигра, без дубльор.

Промо/ Sasa Kovacevic с две версии на новия си проект – Kazes ne и Dices no

Коментари