Защо азиатките не бръснат интимните си части?

0
11936

Често пъти азиатската култура изглежда на европейските граждани доста чужда. Трябва обаче да се отбележи, че навиците, от които сме тръгнали самите ние преди много време, все още живеят в повечето азиатски страни и не само това – те направо процъфтяват. И това, което се счита за нормално за тях, може да предизвика негативни чувства в нас, че дори и отвращение.

Например, в повечето азиатски страни, с изключение на онези, които изповядват исляма, хората не смятат за необходимо да премахват излишното окосмяване от различните части на тялото си. Оказа се, че в Азия хората изобщо не намират за необходимо да се бръснат, особено интимните си части.

Причината азиатките да не се бръснат е свързана със…зрелостта. Според тяхната култура обезкосмените части на тялото са присъщи само за децата и тийнейджърите, които още не са готови за интимен живот. Окосмяването пък показва, че жената е зряла и вече е готова за интимни контакти.

Има го и този момент, че азиатските мъже намират косматите жени за привлекателни и дори обичат гъстата „растителност“. Това се доказва дори от древните китайски гравюри, изобразяващи интимността между мъж и жена, от който се вижда, че представителките на нежния пол са окосмени.

Има и още една причина, заради която се смята за срамно азиатските жени да обезкосмяват интимните си части. В древността тези жени, които са премахвали интимното си окосмение, са имали разкрепостен се*суален живот и често пъти и по много задоволявали чужденците, осъществявайки най-древната професия на света.

Именно заради всичките тези причини за азиатките се смята за срамно да се обезкосмяват, още повече в интимните части.

Важно е и да се уточни, че тези правила важат за страните, където ислямът не се практикува. Според религията на мюсюлманите човек трябва поне веднъж на всеки 40 дни да „освободи” тялото си от излишните косми в областта на подмишниците и слабините. Като цяло, колкото по-често, толкова по-добре. Подходът към хигиената в исляма е по-сериозен, в будизма пък на подобни теми се обръща много по-малко внимание.

За нас може и да звучи гнусно и нехигиенично, но за тях е вековна традиция.

Виж и това