Змия с три очи беше намерена в Австралия (СНИМКА)

0
639

Змия с три очи беше открита в Австралия. Животното е намерено край магистрала от ековластите в страната, предава BBC. Особеното откритие обясняват специалисти от службата, отговаряща за северните паркове и територии на континента.

Змията е питон с размери около 40 сантиметра. Тя е открита близо до град Хъмпти Ду. Еколозите даже са кръстили змията – питонът Монти. 

Животното е умряло няколко седмици, след като е било открито през месец март. Третото око на змията се намира отгоре на главата. Учените обясняват това с естествена мутация. Предполагат, че животното е имало проблем с намирането на храна заради третото си око.

Специалистите направили и скенер на главата на влечугото, който показал, че змията няма две глави, които са се сраснали. „Оказа се, че в черепа на змията има допълнителна очна кухина и третото око е било функциониращо“, твърдят учените. Експертът по змии проф. Браян Фрай от Университета в Куийнсленд разказва, че мутациите са естествена част от еволюцията. „Всяко бебе се ражда с някаква мутация“, обяснява той. По думите му той досега не е виждал змия с 3 очи, но е срещал кобра с 2 глави, което било различна форма на мутация – като сиамските близнаци.

Професорът предполага, че третото око може да е част от близнак на змията, който е бил абсорбиран.

Виж и това

beer