Строителни работници открили сака с кокаин край Варна (СНИМКИ)

457

Малко над 25 кг е кокаинът, намерен вчера на брега в курорта „Слънчев ден” край Варна. Изхвърленият от морето наркотик е бил открит на пясъка от строителни работници, които са сигнализирали на телефон 112 към 17.00 ч. Това обяви зам.-директорът на варненската полиция комисар Андрей Ангелов

Строителни работници открили сака с кокаин край Варна

Дарик ВарнаИзплувалият сак наподобява тези, открити преди няколко дни в Тюленово и в Румъния. Бил е увит в непромокаема материя и бразилска спасителна жилетка, така че да се задържи над водата.

Най-вероятно дрогата е свързана с количествата кокаин, открити край Тюленово и в Румъния. Това обаче ще стане ясно на по-късен етап, след излизане на резултатите от експертизите, посочи комисар Ангелов. 

Строителни работници открили сака с кокаин край Варна

Дарик ВарнаКокаинът е бил разпределен в 25 пакета със средно тегло 1 кг. Качеството на наркотика е между 75 и 90%. По цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството, които са регламентирани с постановление на Министерския съвет от 1998 г., стойността на намерения кокаин е около 7 млн. лева. Колко би струвала дрогата на уличния пазар все още не може да се каже, отбеляза изпълняващ функцията окръжен прокурор на Варна Радослав Лазаров.

Строителни работници открили сака с кокаин край Варна

Дарик ВарнаВече повече от седмица екипи на МВР,  Жандармерията и Гранична полиция обикалят черноморското крайбрежие, търсейки подобни пакети. Търсенето е както на брега, така и в морето и ще продължи неопределено време, обясни зам.-директорът на варненската полиция.

Във вторник шест сака с близо 170 кг кокаин изплуваха в морето край Тюленово. По предварителни данни стойността на наркотика, който е с изключителна чистота, надхвърля 70 млн. лева.

За още харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Избрано днес