Тодор от Згориград убит от свой съселянин заради 200 бона и отмъщение

0
1594

В дъното на жестокото убийство на Тодор Кулин от врачанското село Згориград стоят пари и отмъщение, научи агенция BulNews. Припомняме, че на 3 юли мъжът бе открит от свои роднини размазан от бой в локва кръв и с множество наранявания по главата и тялото. За тежкото криминално престъпление съобщи първо BulNews.


При аутопсията съдебните медици преброили 14 удара в главата с твърд предмет, който по-късно се оказа щанга.
По неофициална информация от дома на Кулин липсват около 200 000 лева, които са от продажбата на животни. От полиция и прокуратура обаче не потвърдиха официално тези твърдения.


Убиецът дори е счупил стъклото на паркираната в двора кола на Тодор, откъдето взел още около 1200 лв. от жабката. На този етап липсва официална информация за извършителя на престъплението, но хора от разследването твърдят, че от същото село като жертвата.


При претърсването на имота криминалистите намерили в сейф 4-цифрена сума в долари, до които убийците така и не достигнали. Това ги насочило да търсят други мотиви, освен кражба. Така при разпитите на хората, работили през годините за убития, се установило, че възрастният мъж е посягал и е имал сексуални контакти с всички жени, на които е давал работа.


Това се оказало достатъчно основание ченгетата „да преслушат“ затворник, който изтърпява наказание при по-лек режим във врачанския пандиз. Скоро разследването стигнало до „мозъка на операцията“, който познавал Тодор, но нямало данни той да е излизал на свобода. Наблюдаващият прокурор Камелия Трифонова поясни, че „вероятно единия от заподозрените и жертвата са се познавали, тъй като арестуваният бил от врачанския край“.


С малко късмет разследващите стигнали до самия извършител на убийството, който в момента е с постоянна мярка „задържане под стража“. До развръзката се стигнало след много разпити, включително и с детектор на лъжата.
До този момент обаче разследващите така и не успели да научат къде са парите, изчезнали от дома на убития.

Виж и това