Учените доказаха: Мъжете с бради са по-добри любовници и партньори!

0
3218

Шотландски учени обясниха защо жените не могат да устоят на чара на брадатите мъже – лицевото окосмяване прави челюстите на мачовците много по-големи и мъжествени, пише в. “Дейли мейл”. Дори и представителите на силния пол да са ниски на ръст, пускането на брада компенсира този дефект пред нежния пол. Буйното окосмяване прави цялото лице на хипстърите по-голямо, а това се счита от дамите за по-мъжествено и сексапилно. Учените от университета в Глазгоу, водени от д-р Антъни Лий, провели експерименти, като показали на доброволки 37 мъжки лица, които трябвало да получат оценки за атрактивност.
При единия случай мъжете били гладко избръснати, а при втория – с буйни бради. Снимките на обръснатите мъже получили значително по-ниски оценки.

Дамите харесвали мъжете с по-широки лица, отнесени към общия им ръст. А именно брадите правели челюстите по-обемисти.Специалистите отдавна знаят, че широчината на лицето при мъжете зависи от нивата на тесторерон по време на пубертета. По-широките лица отговарят на повишено излагане на този хормон в ранна възраст. А това по някакъв начин се долавя от нежния пол.

Заключението след изследване на Барнаби Диксън и публикувано в Journal of Evolutionary Biology е, че брадатите господа са смятани за по-подходящи за дългогодишни връзки, отколкото тези, които са гладко избръснати.

Виж и това