Ще има ли наказание за Петър Гешев от Годлево – поредният изрод убил животно по особено жесток начин.

0
10495

Поредното зверство извършено срещу животно бе публикувано в социалната мрежа Фейсбук и предизвика вълна от гневни коментари и недоволство. Този път изродът е от село Годлево и се казва Петер Гешев. На жестоките кадри се вижда как Петър наглася предварително телефона към приготвена секира и пън на двора си, след което идва с домашната си котка.

Извергът съвсем системно наглася животното така, че главата му да е на дънера и замахва с брадвата.

Котето, обаче се отмества и брадвата отсича една от лапите му, след което Петър се хвали на трето лице с постъпката си и заявява, че на него хич не му пука за подобни неща и котките заслужават това. Ден по-късно котето е намерено от местният ветеринар, но умира от раната си.

Както може да се види в гневните коментари в най – големите групи на Разлог и Банско, в които е постнато видеото, хората се притесняват, че той би постъпил по същият начин и с човек. 

Случаят е явно нарушение на закона по чл. 325б ал. 1 и ал. 2, т.3 от действащия Наказателен кодекс на Република България и на основание чл. 145, ал. 1, т. 3 от Закона за съдебната власт и чл. 58 от Закона за МВР във връзка с чл. 6, т. 2 от същия закон, всички се надяват прокуратурата да разпореди проверка по случая.

При положение, че полиция и прокуратура не се самосезират хората са готови сами да подадат жалби в съответните институции.

Време е зоополицията в България да започне да действа не само на хартия и подобни „хора“ да понасят цялата тежест на закона.

Продължаваме да следим случая.Създадена е петиция в която можете да се подпишете

ПЕТИЦИЯ ЗА ИСКАНЕ НА ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА ЗА ПЕТЪР ГЕШЕВ КОЙТО ОТСИЧА ЛАПИЧКАТА НА КОТЕ И ТО УМИРА В МЪКИ!

Цялото видео вижте тук

ЖАЛБА – Попълвате си данните и пращате на полицията / [email protected] / и прокуратурата / [email protected] /ЖАЛБА
От ……………………………………………………………………………………, ЕГН: ………………………… ……. /трите имена на лицето/ Постоянен адрес: гр./с ………………………….., обл. …………………………, община…………………… …………. жк/ул.No ……………………………. ………….., бл. ….., вх. ….., ет. …., ап. …. тел. ………………………………, GSM: ……………………….., e-mail: ……………………………

Уважаеми г-н Началник РУ-Разлог,
Уважаеми г-н/г-жо Прокурор,

На 14.04.2019 г., в 9:01 ч., в социалната мрежа Facebook беше споделен видеоклип, на който се вижда как Петър Гешев от с. Годлево умишлено и съзнателно проявява особена жестокост към котка, като й отрязва единия крак с брадва. Свидетели, писали под публикацията разказват, че това се е случило една седмица, преди публикацията на видетото, и че котката е намерена 4 дена по-късно от местния ветеринар, но той не успял да я спаси и животното е умряло.
Видеото първоначално е качено от Петър Гешев, в група, в която членуват много деца, след което е забелязано и разпространено от възмутрени граждани.

Считам, че е осъществен фактическият състав на престъпление по чл. 325б ал. 1 и ал. 2, т.3 от действащия Наказателен кодекс на Република България:

На основание чл. 145, ал. 1, т. 3 от Закона за съдебната власт и чл. 58 от Закона за МВР във връзка с чл. 6, т. 2 от същия закон, настоявам да разпоредите извършването на проверка по случая.

Моля, жалбата ми да бъде входирана и да ми бъде изпратен входящият номер.

Очаквам отговор в законоустановения срок.

Прилагам:
1. Връзка към видеото във Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/154463894597783/permalink/2387729074604576/
2. Връзка към видеото в Ютуб, в случай, че бъде премахнато от Фейсбук: https://youtu.be/JP4AcFF7r74

14.04.2019г.

С Уважение:
[Име]

Виж и това