10 удивителни места на планетата, недокоснати от човека

91

Има места по света, в които хората все още не са имали време да се заселят и където животните може дори да не осъзнават съществуването ни. Все още се намират такива уникални природни райони на планетата. За част от тях и тяхната красота разказва редакцията на руския сайт AdMe.

Според нейните наблюдатели, в някои от тези кътчета на Земята никога не е стъпвал човешки крак. В момента те са необитаеми, каквито винаги са били. Други определено се намират извън цивилизацията и са били посещавани много малко пъти от местни хора, туристи и приключенци.

Ето как изглеждат. Да се разходим чрез фотогалерията, която следва…


Тепуи, Венецуела. 

Гигантската планина, чиито връх завършва с плато, има име, което в превод от езика на племето пемон, обитаващо Голямата савана, означава „дом на боговете“. 

-sponsored-

Далол в Етиопия. 

Днес в околността на вулкана Далол се добива сол – така наречените най-горещи зони на планетата не могат да бъдат напълно безлюдни. Учените казват, че декорите на пейзажа, който може да се види край Далол, имат поразително сходство с пейзажа на луната на Юпитер Йо. което прави мястото още по-загадъчно.  


Рок Айлънд, Палау.

Това са останки от древни коралови рифове. Райско кътче в южната част на Тихия океан. 


Амазонските тропически гори. 

Те обхващат територията на девет страни – Бразилия, Перу, Колумбия, Венецуела, Еквадор, Боливия, Гвиана, Суринама и Френска Гвиана. В цялата тази мащабна площ има хиляди места, недокоснати от човека, които са дом на природата в най-естествените й форми. 


Водопадът Хонокохау на остров Мауи, Хавай. 

Това е място, потънало в зеленина, съхранило свободния дух на природата. 

Виж и това