Момчето гигант: Брок Браун от Мичиган изумява целия свят с гигантския си ръст (СНИМКИ)

5568

22-годишният Брок Браун от Мичиган е израснал до 7 фута и 9 инча (240 см) и преди няколко години бе наречен „най-високият тийнейджър в света“.

Брок има вроден синдром на Сотос, генетично заболяване, известно още като церебрален гигантизъм. Когато Брок бил дете и отишъл в детска градина, височината му вече била над 153 см.

Сега, поради аномален растеж, Брок поръчва дрехи от шивач и спи в специално направено легло с дължина 250 см. Освен това има специално изработено кресло. Заради гигантизма, Брок не е просто много висок, той също така е и много обемен. Младият мъж също така има диабет и изпитва трудности при ходене.

Брок обаче не иска да прекара живота си като необичаен човек, мечтае един ден да отвори собствен ресторант. Наскоро той получи работа от мечтите си в спортния център YMCA. Като тийнейджър, Брок е израснал с невероятна скорост от 6 инча годишно, а когато започнал да посещава гимназията, той вече бил висок 213 см.

-sponsored-

Синдромът на Сотос означава мутация в гена на NSD1, поради което човек не спира да расте. Брок все още бавно расте всяка година и никой не знае кога ще спре. Поради същия синдром, Брок има само един бъбрек, изкривяване на гръбначния стълб и стесняване на гръбначния мозък. Затова Брок почти постоянно страда от непрекъсната болка, но в същото време не иска да живее като инвалид на хапчета.

Поради медицинските проблеми се оказало невъзможно да си намери нормална работа, но той отдавна мечтаел да работи в организация със спортна ориентация и най-накрая бил приет в такъв център. Наистина, той работи там само веднъж седмично в събота. „Да имаш работа означава много за мен и сега това е моето основно постижение. Не мога да повярвам, че ме приеха“, споделя Брок.

Работата на Брок е да проверява и разпределя децата в спортните групи. Шефът на Брок Меган Хънт е много доволен от усилията му. „Работя с него повече от два месеца и отначало си помислих, че той е много тих млад мъж. Но това определено не е така. Той има чувство за хумор и върши отлична работа.“

„Външният му вид винаги удивлява децата и те са особено изненадани, когато разберат, че тежи повече от 227 килограма”, казва Хънт.

Брок непрекъснато се накланя и гръбнакът му непрекъснато го боли. Също така е много трудно да изправи коленете си. Той не се побира в местата в киносалоните, автомобилите и много други места. Но той никога не се оплаква. Брок Браун има над 18 000 последователи във Фейсбук.

Виж и това