53-годишна Волга без пробег бе открита в Германия (СНИМКИ)

1407

Подобни коли практически не са достигнали до наши дни

В годините на производството си тази Волга се смяташе за символ на успех и благополучие. Тя е била притежание само на заможни хора и различни представители на властта. Малко по-късно обаче ГАЗ-21 загубил много високата си цена, но не загубил своята автентичност. Производството на този модел е спряло през далечната 1970 г. и съответно подобни коли практически не са достигнали до наши дни

Тази черна Волга беше намерена в Германия и сега се продава в германския град Лемвердер. Според собственика, за целия период на експлоатация автомобилът е изминала само 2000 километра.

Преди колата да бъде пусната за продажба, в нея са били коригирани всички недостатъци, които времето оставило като отпечатък. Колата е била оборудвана с нови спирачки, а също така е прегледано и цялото окабеляване.

Продавачът обаче уверява, че всички елементи на автомобила са останали оригинални. Газ-21 е оборудван с 2,5-литров 4-цилиндров двигател с мощност от 85 к.с., който работи с 3-степенна скоростна кутия.

Този автомобил е слязъл от конвейера през 1967 г. и днес, за тази рядка машина собственикът възнамерява да получи солидната сума от 16 000 евро.

Виж и това

[Fancy_Facebook_Comments order_by="reverse_time" language="bg_BG"]