70-годишен затворник обра банка, за да се върне зад решетките

1436

Уилям Галагър е 68-годишен престъпник, който окончателно излиза от затвора преди няколко месеца. Свободата очевидно не му харесала особено и той побързал да обере друга банка и да се върне обратно в затвора.

Само 6 месеца след приключването на присъдата, Уилям побързал да хване влак до Чикаго, а след това втори до Милуоки. В Уисконсин, човекът избрал определена банка, влязъл с оръжие и поискал няколко 100-доларови банкноти.

Вместо да избяга с парите, човекът накарал касиера да звъни в полицията и зачакал. Мнозина били учудени от решението, но след това спокойно изчакали, за да видят какво наистина предстои. Оказало се, че старецът никога не е искал да излиза на свобода, а просто искал да се върне в затвора, освен това знаел от друг негов колега, че затворът в Уисконсин бил един от най-добрите и затова направил разходката именно до там.

В съда, Уилям заявява следното: „На 48-годишна възраст бях със 72-годишен затворник, който беше обиколил почти всеки затвор в САЩ. За този в Уисконсин се изказа най-ласкаво и по тази причина искам да отида там. Обрах банката, защото ми разказа, че храната и килиите били много добри.“ 

-sponsored-

Освен това, затворът имал доста добри лекари, които наскоро са премахнали ракови образувания на друг подсъдим, а за такава операция, ветеранът от Виетнам не би  могъл да плати в обикновена болница. Освен това, най-накрая се заговаря и за институционализирането. Съдията напомня на Галагър за Брук Хатлън (герой на Стивън Кинг), който прекарва целия си живот в затвора и съответно се самоубива след като е пуснат на свобода. В заключение, съдията заявява следното:

„Никога през живота си не съм виждал човек, който обира банка, за да се върне обратно в затвора и точно там да извърши определени лекарски манипулации. Това е много тъжна ситуация за САЩ и за здравната система на Америка. Безумно е за човек да обира банка, за да получи лекарска помощ.

“ Уилям поискал 10-годишна присъда, но съдията побързал да го прекъсне и да заяви, че ще трябва да разгледа доста по-обстойно случая. Следващото дело ще е насрочено за 13-и февруари. Дори адвокатът на подсъдимия нямал право да говори, след като можел да изисква доста по-ниска присъда, но след като Уилям споделил своите желания, г-н Чарлс Розън останал безмълвен и не продължил да води защитата.

Подобен случай имаше преди години, когато мъж просто обра банка, за да отиде в затвора и да избяга от жена си, но това е още по-тъжно.

Виж и това