99-годишна жена уши 1000 рокли за децата в Африка

186

99-годишната Лилиан Уебър има хоби – да шие дрехи в помощ на африканските деца. Старицата изработва рокли за благотворителна организация, наречена „Малки рокли за Африка“, която също помага за изграждането на училища и създаването на кладенци за питейна вода. Целта на Уебър била да ушие 1000 рокли до 100-ия си рожден ден. И тя не само успяла да я постигне, а всъщност я завършила предсрочно.

„Повечето хора казват, че пенсионерите не вършат нищо, но в действителност правят много“, каза Лилиан пред репортери. „И щом завърших нея, вероятно ще премина към следващата“, каза тя за своята 1000-на рокля. Текст от уебсайта на благотворителната организация: „Малките рокли за Африка” е основана от Рейчъл О’Нийл през 2008 г. и е регистрирана организация с нестопанска цел. Нашата мисия е да предоставим помощ на децата на целия Африкански континент, както и извън него.

Доброволци от всички американски щати, както и от Австралия, Канада, Великобритания и Сингапур, се обединяват, за да направят малки рокли от калъфки или други прости модели. Някои шият. Други даряват. Трети отиват в Африка, а четвърти изпращат там други хора. С ваша помощ ние получаваме роклите (както и панталоните за момчета) и ги разпределяме по сираци, църкви и училища. Заедно можем да променяме.

Имаме нужда от много добри хора като нея. Благодарим ти, Лилиан Уебър, за всичко, което правиш”.

-sponsored-

Виж и това