Ансамбълът ни се класира за финала с пет топки на Световната купа в Баку

43

Във временното класиране за многобоя след първия уред България заема петото място

Ансамбълът на България се класира за финала на съчетанието с пет топки на Световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан), предаде БТА.

Възпитаничките на Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс изпълниха много добре композицията си, в която има промени в сравнение със Световната купа в София, но получи оценка едва 23.350 точки, от които 15.100 за трудност.

От българския щаб веднага подадоха контестация и оценката беше повишена на 23.550 точки (15.300 за трудност и 8.250 за изпълнение), което е пета по сила.Така във временното класиране за многобоя след първия уред България заема петото място.

Днес са съчетанията с три обръча и два чифта бухалки.

-sponsored-

На пет топки най-висока оценка получи Русия – 26.050 точки, а в класирането следват Япония с 24.900 точки, Беларус с 24.500, Украйна с 24.050, България с 23.550 точки и други. В надпреварата участват 25 ансамбъла.

Ансамбълът на Италия се провали в първото си изпълнение, взе резервна топка и след много грешки и на девето място с 21.650 точки, което го оставя извън осемте финалисти.

Днес по програма Световната купа започва в 11.00 часа в изпълненията на първия поток при жените на композициите с бухалки и лента. Надпреварата при жените ще продължи до 18.35 часа.

В Баку са Катрин Тасева и Боряна Калейн. По-рано вчера двете българки играха с обръч и топка. Тасева се класира за финала на обръч и е седма във временното класиране за многобоя, а Калейн е 19-а и не попадна сред финалистките на двата уреда.

Ансамблите играят с три обръча и два чифта бухалки от 19.00 часа българско време.

Виж и това