Арестуваха 93-годишна жена по нейно желание

195

Жената искала да бъде арестувана, преди да умре

Полицията в британския град Манчестър арестува 93-годишна жена, без да е извършила каквото и да е престъпление. Причината е, че жената просто пожелала в завещанието си да бъде арестувана преди смъртта си, предаде БНР.

Внучката на 93-годишната Джози Бърдс, Пам Смит, благодари сърдечно публично на полицията в Манчестър, че е изпълнила предсмъртното желание на баба ѝ. В разпространено в социалната мрежа Туитър съобщение се казва: „Благодаря на полицията, че арестува Джози. Тя е на 93 години и здравето ѝ се влошава бързо, но тя пожела да бъде арестувана, преди да е станало твърде късно. Тя има златно сърце и се забавлява искрено при ареста“.

-sponsored-

От полицията потвърдиха, че преди две седмици е било получено странно искане от внучката на 93-годишна жена тя да бъде арестувана и да бъде закарана в полицейски участък, за да разбере преди да е напуснала този свят какво значи да си нарушил законите.

Полицията допълни, че при изпълнението на желанието на старата жена нито за миг не са били забравени нормалните задължения на бюстителите на реда към всички останали граждани. Интересно е, че това не е първият подобен случай. През март 104-годишната Ан Броукънбрау от Бристол, пребиваваща в старчески дом, също пожела да ѝ бъдат сложени белезници.

Виж и това