Аутопсия показва дали починалата жена в Пловдив е имала коронавирус

896

84-годишна жена почина със съмнение за COVID-19, след като прекара два дни в пловдивската общинска болница „Свети Мина“, без да е изследвана.

Според лекари в болницата в продължение на два дни е отказван прием в инфекциозна болница, предава bTV. Медици от лечебното заведение са притеснени, че са обслужвали пациентката без специални предпазни средства. Около десетина души са контактували с починалата.

Въпреки настояването на лекарите от „Свети мина“ на пациентката не е била взета проба за коронавирус. От инфекциозната болница им казали по телефона, че симптомите не говорят за наличие на вируса.

Медиците от лечебното заведение се оплакаха още, че с лични средства са си закупили предпазни средства – маски и ръкавици.

От областния щаб сме направили график за всички държавни и частни болници – отделени са легла и цели отделения, изолирани помещения, в които при случаи на коронавирус ще поемат болните, обяви областният управител на Пловдив Дани Каназирева. Болница „Свети Мина“ ще е от последните, които ще приемат болни с COVID-19, допълни тя.

Тя ще поиска помощ от общината за осигуряване на предпазни средства и апаратура за лечебните заведения.

Виж и това

[Fancy_Facebook_Comments order_by="reverse_time" language="bg_BG"]