Баба Марта и пролетта пристигнаха в Културен център „Йордан Радичков“- Берковица

29

Уникални мартеници и картини, изобразяващи настъпващата пролет, бяха представени в Културния център „Йордан Радичков“ – Берковица пред жителите и гостите нa градa. Автентичните творения са изработени от ученици от училищата в Берковица под ръководството на Валентин Пешков. Талантливите деца на червено–бели мартенски символи и пъстри рисунки в продължение на месец са създали истински шедьоври на изкуството, разказват от berkovitsa.bg.

Даровитите деца развълнуваха всички присъстващи и с прекрасните си изпълнения на стихотворения за Баба Марта и песни с пролетна тематика. Ръководителят на първокласниците Марияна Ангелова и ръководителят на третокласниците Илияна Макаринова от Трето ОУ „Иван Вазов“ с внимание и грижа подкрепяха малките палавници, както в творческите им начинания, така и в изпълнението на песни и стихове.
Богатството на орнаменти, вплетени в мартеничките, и умелата употреба на цветове и нюанси, впечатлиха всички, които дойдоха на откриването на изложбата, за да се докоснат до чудния свят на българските традиции и майсторството с четка върху платно.

Виж и това