Бум на желаещи да участват в панаира

57

Над 250 търговци са подали заявките си за участие в тазгодишния Врачански есенен панаир. Интересът към проявата е два пъти по-голям в сравнение с изминалата 2018 година. Това обяви градоначалник Калин Каменов. Тази година врачанският панаир ще бъде посветен на 160-годишнината от рождението на големия индустриалец Мито Орозов. Близо 180 от участниците ще бъдат местни производители. Отделно от това в началото на панаира ще бъдат подредени щандове на фермери. На щандовете на българските производители ще се предлагат млечни и местни продукти, сезонни плодове и зеленчуци, хляб и печива с квас, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, вина и сокове, билки и подправки, натурална козметика, бижута и аксесоари от естествени материали. Специално за изложението във Враца отново ще пристигнат производители на старото българско ястие от Северна България – крокмач. За посетителите на търговския форум и тази година ще се предлага жива бира и безалкохолна бира. Битова керамика, икони от дърво, каменна пластика, сувенири от естествени материали, народни носии са само част от уникалните изделия, които ще бъдат представени от занаятчиите.

Всяка вечер на врачанския панаир, самодейци от читалищата от Община Враца ще представят за дегустация едни от най-популярните и традиционни ястия от врачанския край.

Официалното откриване на 131-то издание на панаира  е на 14 септември, от 18:30 ч., а началото на културната програма ще бъде дадено в 19:30 ч. с изпълнение на музикантите от любимата на няколко поколения българи – група „Тангра“. Ден преди това, на панаирната сцена в спортен комплекс „Христо Ботев“ ще се проведе грандиозен концерт на легендарния солист на рок бандата „Юрая Хийп“ – Джон Лоутън и музикантите от култовата група Б. Т. Р.

Богатата културна програма продължава на 15 септември с топ комикът – Краси Радков. На 16 на сцената ще се качи един от най-популярните рапъри – Ицо Хазарта. Врачанския есенен панаир ще бъде закрит с концерт с много бг шлагери на легендарния дует Благовест и Светослав Аргирови.

-sponsored-

Виж и това