Честит рожден ден, Стефка Костадинова!

87

С един скок над света Стефка Костадинова надскочи и най-смелите мечти за българската лека атлетика! До днес никой не е успял да намине 209-метра над земята, откакто нашата спортистка постави световен рекорд в дисциплината скок на височина през 1987 г. в Рим. Голямата шампионка днес празнува своя 54-ти рожден ден!

Стефка Костадинова е родена на 25 март в Пловдив. Кариерата си започва с гимнастика и плуване. Учи в Средно спортно училище „Васил Левски“ в родния си град. В 7-ми клас вече е „майстор на спорта“, а в 10-и клас скача 190 см. Завършва спортен педагогически профил в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

През 1999 г. става вицепрезидент на Българската федерация по лека атлетика, три години по-късно е избрана за заместник-председател на Държавната агенция за младежта и спорта. От ноември 2005 г. до сега е председател на Българския олимпийски комитет.

Приключва със състезателната си кариера през 1997 г.

-sponsored-

Българска гордост и международно признание получава Стефка Костадинова, благодарение на олимпийските, европейски и световни титли. Също така е носителка на орден „Стара планина“ I степен, Най-добър спортист на Балканите цели 5 пъти, както и Спортист №1 на България за осем години. 

Виж и това