Да си знаете: Удоволствието от се*са намалява с възрастта

437

Удоволствието от се*са намалява с възрастта. Отговор на въпроса защо дават американски специалисти, цитирани от в. „Дейли стар“.

Изследването е направено от експерти от северноамериканската организация NAMS (North American Menopause Society), чиято цел е да промотира здравето и качеството на живот при жени по време и след менопауза. За целите му специалистите са анализирали данни за 4500 жени от Великобритания. Участничките е трябвало да отговарят на въпроси, свързани със се*суалния им живот в посочения период.

-sponsored-

Целта на изследването е била да установи защо женското либидо и нивата на задоволство от се*са намаляват по време и след менопаузата. Специалистите са проучили как интимните взаимоотношения, здравословните и физиологичните фактори влияят на се*суалната интимност и удовлетворението при жените в този период.

Според изследователите причините за липсата на желание за се*с с напредване на възрастта са свързани с медицинското състояние, се*суалната дисфункция, симптомите на менопаузата и предписаните медикаменти. Други фактори, допринасящи за понижено либидо, са проблемите в отношенията, логистиката и възприятията за стареене.

Резултатите от проучването показват, че едва 3 процента от участничките описват се*суалния си живот като задоволителен.


„Предизвикателствата, свързани със се*суалното здраве, са често срещани при жените с напредването на възрастта. Факторът „партньор“ – липсата на такъв, влошеното му физическо или се*суално здраве, също е важен за активността и удовлетворението на жените от интимния им живот. Проблемите, свързани с менопаузата, като сухота на влагалището и болка по време на полов акт, също влияят върху се*суалната функция. Изненадващо е, че въпреки наличието на ефективни терапии, малко жени търсят лечение за тези проблеми“, отбелязват изследователите.


Виж и това