Данчо Катаджията се разплака в съда, получавал паник атаки

4521

Йордан Петков, известен като Данчо Катаджията, се разплака в съда заради наложената му мярка „задържане под стража“ и заяви, че получа паник атаки. Той допълни, че не се чувства добре сред хора, които е вкарал зад решетките. Предаде информационния сайт OFFNews.bg

Окръжният съд в Ловеч го пусна под „домашен арест“.

Петков беше арестуван миналия петък и първата му мярка „задържане под стража“ беше променена днес. Той е обвиняем за документни престъпления и принуда чрез злоупотреба с власт.

В съдебната зала защитата на Петков внесе гражданска подписка с 62 листа в негова защита. Обвиняемият се разплака в залата и заяви, че получава паник атаки, както и че не се чувства добре психически сред хора, които сам е вкарал в затвора. Петков помоли за промяна или цялостна отмяна на мярката.

Окръжният съд уважи молбата му и промени мярката за неотклонение с мотива, че няма вероятност той да се укрие, да извърши други престъпления или да повлияе на свидетели. След като беше пуснат от ареста, Петков отказа да коментира, а защита му заяви, че не е удовлетворена, тъй като мярката е „прекомерно тежка“. 

Прокурорът Валентин Вътков поясни, че се очаква да бъдат повдигнати още обвинения срещу Данчо Катаджията и че тези са резултат от първоначалните доказателства, събрани срещу него. 

Директорът на ОДМВР – Ловеч Милен Маринов е категоричен, че Петков ще бъде уволнен дисциплинарно. Предложението за отстраняването му от работа ще бъде изпратено до министъра на мътрешните работи, а до дни ще стане ясно какви са резултатите от вътрешната проверка по случая. 

Действията срещу Йордан Петков идват след разследване на Нова ТВ, което показа как той живее на ръба на закона и притежава скъпи имоти, луксозни автомобили и язовир. Обвиненията срещу Катаджията са за принуда, измами, търговия с влияние, пране на пари и данъчни престъпления. 

Виж и това