Дарители помагат на 100 деца във Видинско да учат дистанционно

32

Около 100 деца имат нужда от електронно устройство – компютър, лаптоп, таблет или телефон, за да се обучават дистанционно в малките населени места на видинска област. Това показва справка на читалищни работници, по повод провеждането благотворителната кампания на сдружение „Фабрика за идеи“ – „Ненужна техника? Дари я на село“. Ако постъпят още заявки, те също ще бъдат предадени на организаторите, обясни председателят на „Видински фонд читалища“ Славена Петрова:

„От цялата област са децата. За община Видин са 10 населени места, за община Белоградчик – 2 населени места, като по-голям е броят за град Белоградчик. За Димово са ми подаден две населени места – Арчар и  Димово. За община Кула са необходими 12 устройства, за село Неговановци -10, община Ружинци – едно устройство, община Чупрене – 22 устройства.“

Жителите на региона, които желаят да помогнат, е необходимо да се свържат с „Видински фонд читалища“, за да разберат къде да предадат дарението си. Вече са получени три устройства, които ще бъдат проверени дали са в изправност за използване.
Кампанията „Ненужна техника? Дари я на село“ ще продължи до средата на месец април, като при необходимост ще бъде продължена.

Източник: Радио Видин

Виж и това

[Fancy_Facebook_Comments order_by="reverse_time" language="bg_BG"]