Държавите, които ще ви платят, за да ги посетите

550

Може би ще ви е трудно да повярвате, но по света наистина има места, където ще ви дадат пари, само и само да останете там. И това не са само прословутите италиански селца, за които вече всички заем. 

Разбира се, навсякъде има уловка, но пък си струва да проверите дали точно това не би се превърнало във вашето място за временен престой, а защо не и за постоянно. 

Италия, Бормида

Да, това е едно от прословутите италиански места, където недвижимите имоти струват колкото чаша кафе. В Северна Италия властите решават за усъвършенстват системата и са започнали да изплащат на всеки новопристигнал жител по 2 хиляди евро.

-sponsored-

Това е напълно достатъчно за живот, като се има предвид, че средният наем на жилище там е не повече от 50 евро на месец.

САЩ, Мичиган

За тези, които винаги са мечтали да живеят в Америка, също има изгодни предложения. Например градът Детройт, който някога беше индустриален център на САЩ, сега опитва да си върне някогашната слава.

Властите там се стараят по всякакъв начин да възвърнат към живот този град. Затова и се търсят всякакви специалисти. Ако се преместите там, ще получите безплатно жилище, а също и еднократна, месечна помощ в размер на 2, 5 хиляди долара. 

Япония, Максима

Властите в Япония имат намерение да оживят това, иначе не много забележително местенце. Градчето наброява едва 400 души. Затова и сега се разработва специална програма.

Според нея на всеки, преселил се там, ще бъдат изплатени 840 долара, след което всеки месец ще бъдат давани допълнителни помощи за преместването и устройването на живота в продължение на една година. 

За съжаление, в Максима не се предлагат много възможности за работа, освен в селското стопанство. 

Тихия Океан, Питкерн

Това, може би, е най-доброто предложение за тези, които търсят приключения, но и осамотяване. Търсят се хора, които да населят невероятно екзотичното място. Засега там живеят едва 50 души.

Ако някой реши да отиде там, ще получи също еднократна помощ, както и възможност за евтин строеж на къща. Вярно е, че инфраструктурата, засега, не е много добре уредена. Там има само един магазин, който работи веднъж на всеки три дни. 

Затова, ако сте решили да смените града и държавата, където живеете, не отлагайте, има доста интересни предложения. 

Виж и това