Деца написаха най-красивото писмо до Дядо Коледа

39

Видински деца писаха в конкурса на „Български пощи“ „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“. Желанията на повечето от тях са да открият под елхата нов компютър или друг вид електронна техника – плейстейшън, телефон и дори детектор на лъжата. В писмата си до добрия старец децата са записали до най-малка подробност каква техника искат да получат, разказа Петър Данчев от Областната пощенска станция във Видин:


„Може да се каже, че тази година се забелязва много голяма насоченост на децата към техниката. Дори има писма, които аз не мога до края да разбера, въпреки че се имам за компютърно грамотен човек…Тази година по-малко са писмата от момиченцата, които искат гримове, повечето са се насочили към техниката. Много от децата явно не вярват, че Дядо Коледа сам прави подаръците, а ги купува. Ето тук иска плейстейшън и казва: „Конзолата в момента е на намаление и няма да вземе голяма част от вашия бюджет…“


За по-сигурно част от децата са изпратили по повече от едно писмо. В някои случаи са получили помощ и от своите родители, обясни пощенският служител:
„Личи си, че едното писмо е написано в съавторство с мама и в него се пожелава Видин да стане много красив град: „Направете така, че всички да са здрави и много щастливи и да има много деца, за да си играем. След няколко дни същото момиченце пише: „Мили Дядо Коледа, искам 4 подаръка…“


Всяко дете се е постарало да зарадва Дядо Коледа с красива рисунка. Някои са му изпратили и подарък. Тази година в конкурса са постъпили над 50 писма от Видин. Сред тях няма отличени, но всяко дете, посочило адрес за кореспонденция, ще получи отговор лично от белобрадия старец.

-sponsored-

Виж и това