Двама полицаи са арестувани за продажба на дрога, призна Младен Маринов

1217

Двама столични полицаи са задържани при акция на вътрешна сигурност за разпространение на наркотици. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов. 

Те са от столичното 4-то районно управление. Сигналът е подаден от СДВР преди няколко месеца. Полицаите са арестувани са днес заради разпространение на наркотици. Сега вървят процесуално-следствени действия, каза министърът и така мотивира отказа си за по-конкретна информация.

Имаме непримиримост към такива случаи. Това са млади служители на по 2-3 години служба. Наблюдаваме като тенденция – постъпилите на служба в първите 5 години има възможност да се поддат на външен натиск и да тръгнат по лош път, каза Маринов.

Припомняме, на 23 януари 2019 г. бе проведена акция в същото 4-то РПУ, където бяха арестувани петима полицаи. Първоначалната версия на ареста бе полицаите изнудвали търговци, които работят в района в столичния квартал „Лозенец“. Сред тях е и началникът на сектор „Икономическа полиция“.

-sponsored-

На 7 февруари 2018 г. бе сменено цялото ръководство на столичното 4-то РПУ. Началникът на Районното Теменужка Капчина бе преназначена на нова длъжност в Главна дирекция „Национална полиция“.

Заместник-началникът Теодор Тасев също е сменен с Делян Гешев. Гешев бе началник на Криминална полиция в полицейското управление. Сменен е и началникът на разследващото звено в Районното Аделина Малакова.

Виж и това