Фейсбук и Инстаграм забраняват „сексуалните” емоджита

561

Facebook и Istagram ще забранят използването на емоджита, които имат сексуален подтекст като например патладжан и праскова, пише Daily Mail.

Решението за цензурата беше обявено още през август, като тогава стана ясно, че използването на тези емоджита няма да бъде позволявано да се ползва като част от сексуални текстове или коментари. Картинките не могат да бъдат използвани и за цензуриране на голота от потребителите.


Забранява се и пренасочването към уебсайтове с порнографско съдържание – нещо, което до момента беше позволено. Според новите правила на „Фейсбук“ така ще се „предотврати сколняването и уговарянето на сексуални срещи между възрастни“. 

Част от потребителите критикуваха решението и обвиниха Facebook, че е прекалено загрижен за „сексуалните емоджита“, а в същото време не се взимат мерки за ограничаване на расизма и пропагандата. 

-sponsored-

Промяната цели да органичи Facebook проституцията, когато иконките се използват за реклама и предлагане на сексуални услуги в мрежата. Забраната обаче ще засегне и другите потребители, които просто използват емоджитата, за да се шегуват или да говорят за секс.

Източник: Daily Mail

Виж и това