Game of Thrones, HBO и какво ни казва новият тийзър

920

Буквално ще ни се пръснат главите от напрежение, защото до премиерата на осмия сезон на Game of Thrones остават малко над 10 дни. Това означава, че няколкото години мъка и чакане ще приключат.

HBO кристално ясно знаят, че всички фенове са изправени на нокти и не пропускат възможността да ги лишат от така ценния сън, пускайки тийзъри на предстоящия сезон. Вчера, 2 април, бяха разпространени два, на които не обърнахме внимание, просто защото повтаряха видяното от трейлъра.

По-късно обаче се появи друг с името Official Tease: Aftermath, който иска да ни убеди, че ни показва какви са последиците от войната. Действието се развива изцяло в Уинтърфел, домът на Старк, където знаем, че трябва да се съберат почти всички останали живи герои, за да се борят срещу Нощния крал и армията му от мъртъвци. 

От гробната тишина и леко сипещия се сняг ни побиват тръпки, а движението на камерата не е никак случайно, защото ни показва някои много ключови елементи. 

-sponsored-

Виждаме как знакът на Ръката на краля, който принадлежи на Тирион Ланистър, е захвърлен. Тънката сабя на Ария Старк също попада в картинката. Но истинската кулминация, която ни кара да хванем стола от вълнение, е, когато виждаме изкуствената ръка на Джейми Ланистър, специфичната огърлица на Денерис Таргариен и окървавеният меч с вълча глава на дръжката, който принадлежи на Джон Сноу (или пък вече трябва да го наричаме Егон Таргариен). 

Всичко това би трябвало да ни убеди, че войната е завършила фатално за героите и Нощния крал е победил. Силно се съмняваме обаче, защото това би бил огромен спойлер, който ще обезсмисли гледането на сезона. Сигурни сме, че с този тийзър HBO просто искат да нагнетят още повече обстановката. Трябва да признаем, че им се получава.

Виж и това