Говори бащата на момиченцето, „погребано“ от влогър

4042

Родители подадоха сигнал до прокуратурата, след като влогър обяви 8-годишно им дете за свое, а след това и за загинало в катастрофа.

Снимката беше публикувана в социалните мрежи. В публикация младежът разказва как „уж дъщеря му“ е блъсната от кола. Авторът използва снимка на малко момиче и дори цитира детайли около измислената катастрофа. Истинският баща е шокиран, когато вижда публикацията с фотографията на 8-годишната си дъщеря.

Въпросният влогър си пусна лайф видео в „Инстаграм“, в което обясняваше как дъщеря му е блъсната, убита и т.н.“, каза Стоян Георгиев, баща на момичето пред bTV.

Свързахме се с влогъра. Той се представя като актьор с драматични клипове в интернет. Заяви, че случайно е изтеглил снимката на момичето от търсачката в интернет. Няма да покажем лицето му, защото мъж, представящ се за негов баща твърди, че момчето има психични проблеми. „Не съм го виждал, защото ме е блокирал отвсякъде – само приятели ми показват. В шок съм, омръзна ми с него да се излагам“, каза мъжът, представил се за баща на блогъра.

Според психолога Полина Василева при влогърите и селфи-маниаците се наблюдава специфично рисково поведение – някои от тях започват да губят чувство за реалност. „Прекарвайки много часове зад камерите си, влизайки във всякакви роли, в някакъв момент е възможно да загубят своята идентичност. Тоест, границите липсват. Мисля, че е време влогарите да пораснат“, допълни тя.

Според юристи засегнатите лица могат да търсят обезщетение за причинените морални вреди. Авторът на клипа твърди, че съжалява. А по случая вече са сезирани и ГДБОП.

Виж и това

[Fancy_Facebook_Comments order_by="reverse_time" language="bg_BG"]