Яйцето, което счупи рекорда за най-харесвана снимка в Инстаграм, се оказа кампания за психичното здраве

462

Снимката, публикувана от неизвестен потребител на 4 януари, беше харесана над 25 млн. пъти само за 10 дни, като успя да размине снимка, с която Кайли Дженър – малката дъщеря на семейство Кардашиан-Дженър, обяви, че е родила дъщеря си Сторми.В момента снимката е харесана от над 52 млн. души.Потребителят обяви тогава, че идеята му е била да си направи експеримент, като опита да подобри рекорда на за най-харесвана снимка в Инстаграм с изображение на нещо съвсем обикновено. 

Същият потребител сподели след това серия от снимки на яйцето с различни по големина пукнатини. Така яйцето в крайна сметка „се пропука“ от цялото внимание, което е получило.

На последното изображение яйцето е счупено, а потребителят написа послание, в което съветва хората да потърсят помощ, ако се чувстват по същия начин. 

„Пфу! Чувствам се много по-добре. Ако чувстваш напрежение, посети talkingegg.info, за да разбереш повече. Нека заедно да запълним списъка“, се казва в посланието. Линкът води до сайт със списък на страни и достъпни в тях услуги по психическо здраве. 

-sponsored-

Потребителят обяви, че идеята е списъкът с държави, в които такъв тип подкрепа е достъпна, да се увеличава. 

Виж и това