Как изглежда животът на двойките в Северна Корея?

239

Възможно ли е да се открие истинска любов в комунистическата страна?

В Северна Корея винаги на почит са били високи морални стандарти, затова там е почти невъзможно да се чуят истории за процъфтяваща се*суална революция в страната. Младите хора просто живеят заедно, а извънбрачно дете е нещо напълно нереалистично. Дори книги на любовно-еротична тема не съществуват в страната.

Любовта в Северна Корея не е платонична, а патриотична.

-sponsored-

В Северна Корея западният модел на отношения между младите хора не се среща често. Романтичните прегръдки под Луната, чувствените целувки в публичните и предбрачните отношения са силно осъждани от севернокорейското общество. Максимумът, до който стигат младите двойки, е да се държат за ръце.

За разлика от обичайното за по-голямата част от света разбиране, тук няма любов, а темата за секса е пълно табу. Няма да откриете тематична литература, порнографски и други филми с подобно съдържание – всички те са неморални и извън закона.

Публикувано във факти.бг: Основният акцент е върху любовта на човека към неговата родина и към желанието да се направи страната по-добра, докато чувствената, и романтичната страна е нещо второстепенно.
Бракът и задължителното раждане на деца са от особена важност в живота на всеки севернокореец.

Всеки млад мъж и момиче искат да създадат семейство. В крайна сметка, тук ако човек е разведен или е без семейство, значи е странен, ненадежден и дори подозрителен. Въпреки това е рядкост сред младите хора да се стремят да се оженят рано, предимно възрастта за брак варира от 25 до 30 години.

Намирането на половинка и сватбата по любов е възможно, но рядко явление, защото бракът тук е по-скоро отговорност към обществото, отколкото истинско желание. Следователно всички други семейни задължения между съпрузите са от формален характер – да се изгради семейство и да се придобие потомство.

Затова не е изненадващо, че с най-голяма популярност се ползват съюзите за сватовство, които са практични и рядко предизвикват дива любов и страст между съпрузите.

При тези запознавания, преди всичко, те обръщат внимание на позицията на човека в обществото, на нивото на доходите на бъдещия съпруг и на способността му да изхранва все още нероденото дете и съпругата му, която обикновено получава по-малко доходи от мъжа.

Ако сватовството работи и двойката е сериозна, младите хора обявяват това на своите семейства. Сватбите се провеждат по обичайния начин – официална регистрация, а след това и малки събирания със семейството.

Всеки жител на Северна Корея се отнася сериозно относно създаването на семейство и избирането на партньор, защото в страната, въпреки че разводите са разрешени, рядко някой прибягва до тях. Бракът е монументална институция, на която не трябва да се гледа несериозно. Ако пък се стигне до развод, за хората става по-трудно, може би дори и невъзможно, в бъдеще да намерят друга половинка и дори да постигнат успех в професионалната сфера.

Виж и това