КАКВО ДА НЕ ПРАВИМ ВЪВ ВРАЦА

1102

Ако се опитвате да завържете разговор с врачани, фразата „Враца, дето гарга не каца” не е най-доброто начало. Не че не е оригинално, просто пробвайте с нещо не дотам клиширано. Разговори за времето, да речем.
Не задавайте въпроси като: „Къде да седна? Какво да ям? Това къде да го сложа” и т.н. И т.н. Ще получите бърз и поучителен отговор.

Не го приемайте навътре. Ползването на фрази, съдържащи обиди и намеци за физическо и сексуално насилие са неразделна част от речника на местните, които може и да не ви мислят лошото. Врачани също така умеят да боравят и с градивната критика, единствено с цел да ви посочат слабите места и да ви окуражат. Всичко е в сферата на т.нар. „лек позитивен врачански хейт”.

Не задявайте врачанки: или ще ви се пръсне сърцето, или ще ви бият. Или и двете. Или и трите. А и неслучайно народът е казал: „От Враца и котка за дамазлък да не си взимаш”. Иначе врачанките са приятни моми, умни, дейни и способни.

Не ходете на дискотека. Не и без местен придружител. И по принцип не. Освен ако не владеете крав мага (*крав мага – система за самозащита, създадена от израелците, която използва ръкопашния бой като начин на оцеляване).

-sponsored-

Не се надпивайте с врачани. Едва ли ще доведе до нещо хубаво.

Д-р Радина Антова!

Виж и това