Коги не си мал: Жена хвърли монети в двигателя на самолет преди полет за късмет

2757

Възрастна жена хвърли монети в двигателя на самолет на китайската авиокомпания „Tianjin Airlines” за късмет преди полета, съобщи South China Morning Post. Вътрешният полет между градовете Хохот и Чифен е бил забавен с два часа заради инцидента.
Машината е трябвало да излети в 8.00 ч. сутринта, но това не се е случило, тъй като техници е трябвало да прегледат внимателно двигателя и да извадят монетите. Останалите пътници са били свалени и преместени на друг самолет. Жената била ескортирана от полиция заедно с приятелката й и отведена за разпит.

Хвърлянето на монети е свързано с призоваване на късмет в китайската култура и много хора дори окачат монети в домовете си, защото ги свързват с просперитет.

Въпреки че малки обекти като монетите може да изглеждат незначителни в сравнение с размера на самолетния двигател, те могат да предизвикат сериозни щети на ключовите му движещи се части.
Това не е първият път, в който пътник хвърля монети в двигателя на самолет. В началото на годината, друга китайска авиокомпания “Lucy Airlines” заведе иск срещу пътник, извършил същото деяние за късмет, което е струвало на авиопревозвача 20 000 долара.

Виж и това