Кола се запали на рали „Вида“, прекратиха за кратко състезанието /снимка/

285

На метри след финала на първия от четирите скоростни етапа на рали спринт „Вида“, с който днес започна новото първенство на страната, бялото „Мицубиши Лансър“ Ево 9 на екипажа Дочо Цвятков/Линда Багерова („Дунев Рейсинг“) избухва в пламъци и отсечката „Синаговци“ моментално бе спряна от директора на състезанието Румен Манолов.
За щастие екипажът е без каквито и да е наранявания, но до пристигането на противопожарния автомобил, който е трябвало да измине близо 8 километра, състезателната кола бе опустошена от пламъците.


Така началото на спринта във Видин бе прекъснато, за да бъде възстановено около час по-късно с втората от общо четирите скоростни отсечки – „Водна 1“ (12.69 км).
„Синаговци“ обаче не взе като жертва единствено екипажа на „Дунев Рейсинг“.

Най-любопитното е, че в това изпитание, с разлика от около 4 километра отпаднаха последователно два от видинските екипажи на „Жико Моторспорт“.

И двата тандема караха Ауди S2, но бяха принудени да напуснат състезанието – Ани Ванков/Александър Стойков спряха участието си само след 2 километра от старта заради технически проблем, а Янко Якимов/Ханко Бориславов отпаднаха малко по-нагоре по етапа, след като напуснаха трасето и отидоха в крайпътните храсталаци.

-sponsored-


Заради прекъсването на етапа „Синаговци“ 18 от стартиралите екипажи получиха служебни времена преди спринтът да бъде подновени. След етап и половина начело в класирането са шампионите за 2018 година и победители в този спринт през миналата есен Мирослав Ангелов/Еди Сивов („Мегапорт“, Шкода Фабия R5) – 10:31.140 мин, следвани от предишните шампиони и също победители във Вида Динко Иванов/Живко Желев („Стара Загора“, Ситроен С2 R2) – на 19.410 сек и Георги Янков/Цветан Балджиев („Дунев Рейсинг“, Субару Импреза WRX) – на 28.870 сек, и други.

Виж и това