Колко секс се прави преди и след 40-те

176

Колко секс е достатъчно се*с и как се промени той след навършването на 40 години? И има ли “нормално, средно и малко количество”? Се*сът намалява прогресивно с натрупването на годините, но истината е, че не възрастта не е толкова определяща за това. Най-важното е да бъде запазено желанието, а има ли го него – животът става по-хубав и изпълнен с повече се*с, което пък води до повече усещане за щастие.

Проучвания показват, че хората между 20 и 30 години правят се*с средно по 112 пъти в годината. Между 30 и 40 години обаче правят секс по 86 пъти в годината – доста по-рядко. След навършването на 40-те обаче при мъжете нещата с либидото и възможностите се усложняват, а при жените смущенията са значително по-малки, но не по-малко важни, откъдето настъпват и разминаванията в се*суалните отношения в двойките. Между 40 и 50 години двойките започват да правят по-малко се*с – около 69-70 пъти годишно.

При женените двойки нещата са още по-драматични. 13% от женените двойки правят секс само няколко пъти в годината, а 45% няколко пъти в месеца.

34% от женените го правят около 2-3 пъти в седмицата и едва 7% се радват на ласките си повече от 4 пъти седмично. Всички хора, участвали в проучването, споделят, че биха искали да правят се*с по-често, но на пътя им стоят баналните ежедневни пречки като работа, умора, стрес, грижи за децата, липса на време, а при мъжете – еректилна дисфункция или липса на желание.

Виж и това