Лекар оплождал жени със собствената си семенна течност

464

Канадският лекар Норман Баруин е бил лишен от лиценз да упражнява професията, защото оплождал жени своя сперма, предаде Би Би Си. 80-годишният медик е бил уличен в това, че докато е работил в клиника за инвитро оплождане в южната провинция Онтарио, е използвал собственицата си семенна течност, а не тази на интимните партньори на пациентките.

Точният брой на биологичните деца на Баруин вероятно е десетки. “Първите случаи на родили след терапията в неговата клиника жени са били регистрирани в края на 70-те години на миналия век”, посочи още британската медия.

До разкритието се е стигнало след като Ребека Уилсън се усъмнила, че юридическият ѝ баща е нейният фактически родител. Тя се е подложила на генетичен тест. Изследването на ДНК е установило, че неин баща е бил лекарят. Уилсън тогава е разпространила информацията и случаят е разбунил Канада.

Съсловна организация в Онтарио вчера е решила, че Баруин е погазил всички норми на лекарската професия и му е отнела разрешителното да упражнява най-хуманната професия.

-sponsored-

Баруин е бил представляван от адвоката. Юристът е посочил, че неговият клиент е признал всички свои прегрешения.

Виж и това