Ломски попове се биха навръх Задушница ( Снимки)

3773

Ломски попове се биха навръх Задушница, научи ексклузивно агенция BulNews
Невижданият инцидент е станал вчера, около 18.30 часа.
Разхождайки се пиян по площада в центъра на града, бившият свещеник Цветан Тодоров срещнал настоящия поп Нестор. Подпийналият се сетил за предишните разправии, които имало помежду им и започнал да обижда и псува, вървейки след него. Свещеник Нестор се опитал да се измъкне с бърза крачка, като не отвръщал на злобните обиди, които бълвали устата на Цветан Тодоров. Стигайки до близката аптека, позната на местните като аптеката на Тодор Велев, дядо поп влязъл вътре с идеята да се скрие и всичко да приключи.


Пияният и озверял бивш поп обаче не мислел така и започнал да бута вратата, опитвайки се да влезе в обекта. Свещеник Нестор подпирал отвътре, но не издържал на натиска и Цветан Тодоров успял да отвори и да влезе. Последвал лют скандал, като словесната битка прераснала в бой и секунди по-късно пияният свещеник се озовал на земята.  
Свидетели на инцидента подали сигнал на спешния телефон 112 и минути по-късно на мястото дошли екипи на бърза помощ и полицията. Медиците прегледали Цветан Тодоров и го транспортирали до местната болница.


Местни хора разказаха пред наш репортер, че между двамата свещеници има напрежение от доста време и дори, че настоящият свещеник Нестор няколко пъти е подавал жалба срещу Цветан Тодоров. Те описват потърпевшият като добър, кротък и спокоен човек, готов винаги да се отзове на помощ, а бившият – нервен и сприхав заради което не са изненадани от случилото се.
Те отказват да дадат допълнителна информация по случая, тъй  като се притесняват да коментират скандалното поведение на двете духовни лица.

Виж и това

[Fancy_Facebook_Comments order_by="reverse_time" language="bg_BG"]