Майката на агресивния ученик от Пловдив: Той съжалява за поведението си

3239

16-годишното момче, което скандализира социалните мрежи с арогантно поведение към учител, ще бъде изключено от училището в Пловдив. Решението е взето още преди видеото да обиколи интернет. 

Ученикът съжалява за постъпката си, твърди майка му, която се притеснява да застане пред камера. „В момента се чувствам страшно обидена и наранена от постъпката, която е извършил той”, каза майката на момчето. То е сменило 7 училища от първи клас досега. „Той по този начин, според мен, се опитва да привлече внимание, тъй като винаги е бил отхвърлян от съучениците си, от приятелите, от връстниците си”, коментира майката на агресивния ученик. 

Това не е първият случай на подобно поведение в това училище. 

„Повече бяха негативните прояви от негова страна, отколкото положителните”, зави директорът на училището Илия Къртев.

-sponsored-

Преместването му обаче няма да реши проблема, категорични са психолози. 

„Това, което преживява детето, върви с него, независимо в кое училище отива. Не е достатъчно психологът да го вземе в кабинета, да поработи с него един час и след това да го върнат в клас”, обясни Евелина Лавчийска, психолог.

А насилието над учители се увеличава. Ако преди две години регистрираните случаи са били около 200, то миналата година те са почти двойно. Министерството на образованието е дало 13 милиона лева за назначаване на повече училищни психолози. 

„Защото точно те са хората, които могат да дават предписания на учителите в зависимост от състоянието на децата каква да бъде тяхната реакция”, заяви Татяна Предова, МОН. 

За една година 360 учители са преминали обучение за справяне с агресията и разпознаването й още в зародиш.

Виж и това