Източник: https://www.vesti.bg/

Ню Йорк няма друг избор, освен да погребе огромен брой жертви на коронавируса на остров Харт. Новината потвърди говорителят на кметството на Градът, който никога не спи, пише „Ню Йорк Поуст” (New York Post).„От десетилетия остров Харт се използва за погребения на покойници, за които не са се погрижили близките им.

Ще продължим да използваме острова по този начин по време на тази криза и е много вероятно хора, починали от COVID-19, които отговарят на това условие, да бъдат погребани на острова през следващите дни”, заяви още говорителят.

Кметът Бил де Блазио съобщи по-рано тази седмица, че градът обмисля временно погребване на жертвите на пандемията на остров Харт, но е въздържа от заявяването на твърда позиция.Тревожни кадри, публикувани в четвъртък, показват близо дузина наети работници в защитни костюми, които заравят много дървени ковчези в масов гроб.

Само в четвъртък е имало поне 40 дървени ковчега, заровени в прясно изкопан гроб. Телата обикновено се увиват в чували за трупове и се поставят в дървени сандъци, а имената на покойниците са изписани на капака. Говорителят на градския департамент за излежаващи присъди заяви: „Добавени са два нови изкопа, в случай, че имаме нужда от тях. От съображения за безопасност и заради социалното дистанциране, затворниците не помагат при погребенията по време на пандемията”

Виж и това

[Fancy_Facebook_Comments order_by="reverse_time" language="bg_BG"]