МВР официално: 11 души са задържани по време на специализираната полицейска операция във Враца

408

При днешната специализирана полицейска операция под надзора на Окръжна Прокуратура-Враца служители на полицията извършиха проверки на физически лица, частни адреси и МПС в областния град и селата: Мраморен, Нефела, Осен, Краводер, Баница, съобщиха от МВР в града под Околчица.


В частен дом в село Нефела, обитаван от криминално проявено лице са намерени и иззети 31 хил. лева и 800 евро, талони на автомобили, незаконно оръжие ( 2 пистолета  и боеприпаси), множество документи – „Запис на заповед“, договори за покупко-продажба на автомобили, тефтерче  с имена, дебитни карти  и др. Собственикът на имота се е занимавал с лихварска дейност.


В дворно място  на частен имот в село Мраморен са открити 42 растения ( канабис) с височина 150 см. с общо тегло листна маса около 3 кг.
При обиск на мъж във Враца са намерени 12 пакетчета съдържащи кокаин, а в жилището на същото лице  е открита ел.везна, сгъвки с кокаин и канабис.
В рамките на операцията са извършени проверки на 14 адреса, 89 МПС, 148 лица. Образувани са 3 досъдебни производства и 1 бързо полицейско производство, съставени са 8 акта и 29 фиша по Закона за движение по пътищата. Като съпричастни към извършване на различни по вид престъпления, за срок до 24 часа  са задържани 11 души.
Специализираната полицейска операция с участието на ЗЖУ “Жандармерия“-Монтана е проведена с цел противодействие на конвенционалната престъпност.

Източник: BulNews.bg

-sponsored-

Виж и това