На тъмно: Оперираха пациент с фенерче в Горна Оряховица

64

Буря прекъснала електрозахранването горнооряховската болница, като лечебното заведение останало без ток за 12 часа, предаде БГНЕС. Наложило се е лекарите да извършат спешна операция под светлината на фенер.


В 20.30 часа е спряло електрозахранването, като дежурните медици започнали да звънят на енергото, за да отстрани аварията. „В такива извънредни ситуации се включват генератори в различните отделения”, обясни управителят на болницата д-р Иван Иванов.


В 23 часа пациент със сериозни наранявания е постъпил за лечение. Дежурният лекар д-р Елиас Хаддад обясни, че медицинският екип не е имал достъп до операционната зала, тъй като там вратата се регулира от ток. Той помолил охраната в Спешното отделение да услужи с голям фенер, за да направи операция. Сестрите асистирали с фенера, докато д-р Хаддад зашивал главата на пациента. Интервенцията приключила благополучно към 23.30 часа.

-sponsored-


Електрозахранването в болницата е пуснато тази сутрин около 8.30 часа.
„За щастие, нямаме никакви инциденти, няма пострадали пациенти от аварията, но нямам обяснение защо аварийните екипи на енергийното дружество приоритетно отстраняваха щети в училищата, и то през лятната ваканция”, коментира възмутен д-р Иванов.
В Спешното отделение на железничарския град лекарите са работили на свещи, за щастие не е имало тежки случаи.

Виж и това