НАСА дава 18 000 долара, за да си лежите

658

НАСА и Европейската космическа агенция търсят хора, които са готови да лежат в продължение на 60 дни срещу 18 500 долара.Космическите агенции ще изследват как продължителното пътуване в Космоса може да повлияе на човешкото тяло.Всяко пътуване извън нашата планета е опасно и ако човечеството планира да изпрати хора на Марс е много важно учените да разберат какви биха били ефектите от продължителното пътуване върху човешкото тяло, пише bTV.

Заради липсата на гравитация кръвта в човешкото тяло вече няма да се разпределя равномерно и така крайниците – ръце, но най-вече крака, ще останат с по-малко кръв, докато главата, например, ще се напълни с повече течност. Поради тази причина НАСА и ЕСА трябва да изследват как продължителната безтегловност би се отразила на телата на астронавтите.

За експериментите ще бъдат селектирани 24 души, които ще заминат за Германия, където ще бъдат подложени на редица тестове. Това ще продължи общо 89 дни, като 60 от тях хората ще прекарат в легнало положение.

Участниците ще бъдат разпределени в две групи, като едната ще трябва да се върти и на центрофуга, симулираща гравитация. Целта е да се види има ли разлика при симулирането на гравитация или не върху човешкото тяло. По време на 60-те дни, в които участниците ще лежат, те са задължени да вършат всичко в тази позиция. Краката им ще бъдат на малко по-голяма височина от главата, за да може да се симулира липсата на гравитация в Космоса. Учените ще им задават различни интелектуални и физически задачи, които те да извършват в тази поза.

-sponsored-

За хората ще се грижи огромен медицински екип, в който участват учени, терапевти, както и нутриционист, чиято работа е да се грижи за менюто им.

Кандидатите трябва да бъдат на възраст между 24 и 55 години, да са здрави и да говорят немски език. Проучването започва през септември, като участниците ще имат пет дни, в които да се опознаят и 14 дни рехабилитация след приключване на експеримента.

Виж и това