Училището на бъдещето в Берковица с архитектурна номинация

Публикувано преди  | обновено преди 13 дни    | Категория: Регионални новини | 169 показвания

Image

Центърът по природни науки и предприемачество на първо основно училище „Никола Вапцаров” е номиниран за годишна архитектурна награда, съобщиха от общината в Берковица. Номинациите се правят от платформата за архитектурна критика и публицистика WhATA, а победителите се определят с онлайн гласуване.


Берковското училище е номинирано в категорията „Нормалност на годината – малките добри изключения, които се надяваме да станат норма”.


Модерният център за обучение бе открит през юли м.г. В него е създадена необичайна учебна среда, която се доближава до реалния живот. В нея изобилстват компютри, има лабораторен остров, аквариум, терариум, кътове за отдих. Чиновете са заменени с модулни маси, които лесно могат да променят формата си или да бъдат прибирани в шкафове, за да освободят място за игра.


Черна дъска няма, а да се пише и рисува може по стените, обработени със специална боя. В междучасията децата могат да сядат на меки възглавници или да се люлеят на люлки.


 

Image

Такава среда създава възможност за обсъждане на идеи, творчество, креативност. Тя е създадена с финансовата помощ на фондация „Америка за България”, общината и дарители. С концерти и благотворителни прояви и учениците събираха пари за създаването и.

За берковското училище от бъдещето може да се гласува онлайн до 31 януари т.г. Победителите ще бъдат обявени на 15 февруари.

У нас архитектурната награда за добри изключения се връчва от 2010 година.

Източник: http://www.kmeta.bg


Вашата реакция?

1
1
0
1
0
0
0
0
1
Следете ни във Facebook

Анкета

-