ХЕОПСОВАТА ПИРАМИДА ОСЪМНА С НАДПИС "ЛОКО 2019" (ВИДЕО)

Публикувано преди  | обновено преди 13 дни    | Категория: България | 425 показвания

Image

Пореден вандалски акт върху историческа забележителност с българска следа. Хеопсовата пирамида осъмна с надпис „Локо 2019”. 
Снимката на издълбания в камъка текст се появи в социалните мрежи, а авторът ѝ твърди, че е автентична и е заснета преди два дни - на 5 януари.

"Стана ми криво и тъжно! И ме хвана срам!!!", написа в профила си във Facebook столичанката Мина Димитрова.

Хеопсовата пирамида е последният запазен архитектурен паметник от Седемте чудеса на света и най-известната пирамида в света.

"Горещо се надявам, че може да е "Локо" (Москва) или "Локо" (Новосибирск). Заминахме за Египет с идеята, че няма как да не видим пирамидите. Най-малкото за шегата се подготвихме с едни надписи, които не са много авторитетни. В кръга на шегата написахме и "Локо" София. В един момент нашият екскурзовод каза "Вие сте се подготвили, но някой вече си е оставил отпечатъка". Дори ни загорча нашата шега. В момента се срамувам от нашите надписи. Отвратително е, грозно е, безобразно е", коментира Мина Димитрова в "България сутрин"

Тя уточни, че много от камъните по Хеопсовата пирамида са изписани на английски от други туристи.

В средата на октомври Мемориалът на мира в Хирошима (Япония) осъмна с няколко графита, един от които гласеше "Локо София". Отговорни за хулиганската проява се оказаха осветители от Националната опера, а от футболния "Локомотив" София се разграничиха от тях.

Източник: https://www.bgonair.bg


Вашата реакция?

0
0
0
0
0
0
0
0
0
Следете ни във Facebook

Анкета

-