Японка избра карловско село за свой дом

Публикувано преди  | обновено преди 2 месеца    | Категория: България | 240 показвания

Японка избра карловското село Каравелово за свой дом.


Жената решила да се пресели в подбалканското селце на 9000 км от родния Токио заради спокойствието и чистия въздух. У нас тя идва със съпруга си, но той почива. Сега японката Сатоми има свой нов спътник в живота.


Сатоми Такада пристига у нас през 2000 година. Купува къща в Каравелово, след което примерът й последват още 10 японски семейства. Японката от Токио е свикнала да помага на своите съседи от селото. Сега Сатоми живее на семейни начела с новия си приятел Георги. Хобито на двамата е да пеят и свирят. Японката вече знае повече от 30 български песни. Споделя, че пеенето й помага да учи българския език.


Освен да се занимава с музика и песни, в ежедневието на Сатоми има и много домакински задачи, които тя решава всеки ден. В стопанската част на дома си заедно с Георги отглеждат животни.


Японката се похвали, че вече има страшно много приятели, с които се събира и пее. Покрай всичко това е успяла да усвои много от българските обичаи. Вече умее и да готви традиционни български ястия. В свободното време двойката от Каравелово обича да прави походи в Стара планина. Паралелно с това се провеждат и уроци по езикови знания, от японски на български и обратно.


В двора Сатоми сади зеленчуци и отглежда любимата си японска соя, а най-голямата й мечта е да бъде здрава и да може да ходи, за да продължи да пее.


Вашата реакция?

1
1
0
0
0
0
0
0
0
Следете ни във Facebook

Анкета

-