Пластмасов паметник на Бойко Борисов се появи на площад „Гарибалди“ на 1 април (видео)

1123

На 1 април столичният площад „Гарибалди“ осъмна с двуметров паметник на премиера Бойко Борисов, видя репортер на БНР Николай Христов. При приближаване до фигурата очите ѝ започват да светят в червено, а тя говори с гласа на Борисов. Паметникът на премиера е поставен до фонтана на реновирания площад „Гарибалди“ , който столичани оприличиха на надгробна плоча и чието премахване предстои.

Монументът е изработен от стъклопластика и има вградена тонколона, от която звучат популярни реплики на министър-председателя. В едната си ръка Борисов държи ножица, а в другата – три книги, на една от които пише БКП. Около паметника звучи популярния хит от началото на 90-те години „Батальонът се строява“.

Малко след 9 часа паметникът беше демонтиран. Авторът Андрей Врабчев сподели пред репортер на БНР, че е направил памететника по-рано, но е решил да го покаже на 1 април.Това е стара негова творба, чието послание е, че действията на съвременните личности ще бъдат записани в историята, каза той: „Ние сме вторачени в нашата история, търсим какво ли не в нея, но забравяме, че днешните ни дела са утрешната история. Ако искаме тя да е успешна и хубава, трябва да може да гледаме на тях именно като това какво ще остане от тях и как ще бъде прочетено“.Някои столичани обаче разкритикуваха паметника. Според едни от тях статуята не е приличала на Борисов, а според други „Продължават такива атаки, които искат да го провалят“.

Виж и това