На един от промоционалните екрани в магазин на полулярната спортна марка „Asics“  в Нова Зеландия беше пуснато порнографско видео за поне два часа, преди персоналът да забележи и да го спре, пише The Daily Mail. Шокирани минувачи гледаха секс-сцените на голям телевизор на витрината на магазина в центъра на Окланд, след като той е бил хакнат в неделя сутринта.

Служителят на охранителна фирма Дуейн Хинагано, който стана свидетел на гафа, разказва: „Видеото продължи доста дълго време, може би два часа от 8 до 10 сутринта. Някои хора бяха шокирани, но други просто спряха да погледат.“

Друг свидететел обаче каза, че е видял порнографските кадри още в 1 часа през нощта. 

Таня Лий, на 29 години, забелязала видеото, докато водила 7-годишния си син да закусва. „За секунда си задържах погледа, защото просто не можех да повярвам на очите си какво виждам“, каза тя. 

„Това е напълно неприемливо и обидно, не е нещо, което искаш децата ти да видят, а също е и смущаващо за Окланд като туристическа дестинация“, добави тя.

От новозеландския офис на „Asics“ потвърдиха, че устройството им е било атакувано от хакер и се извиниха за инцидента. 

„Тази сутрин непознат човек е получил достъп до управлението на екраните на витрините в магазина ни в централен Окланд и е излъчил неприемливо съдържание на тях. Бихме искали да се извиним на всеки, който е видял кадрите“, се казва в съобщение на фирмата. „Работим с нашата софтуерна и онлайн поддръжка, за да се уверим, че това никога няма да се повтори отново.“
Източник: The Daily Mail

Виж и това

[Fancy_Facebook_Comments order_by="reverse_time" language="bg_BG"]