Ужасяващи кадри на нападение с мачете срещу полицай бяха показани от полицията в Лос Анджелис във връзка с разследване от края на ноември. 22-годишен афроамериканец, идентифициран като Натаниел Пинок, бе неутрализиран окончателно от силите на реда след като обрал автомагазин в края на миналия ноември.

По време на гонитбата, заснета от служебната камера на един от полицаите, агентите напразно опитали да спрат крадеца с електрошок и със специални пушки със сачми. При представянето на видеото говорителят на полицейското управление на Лос Анджелис Джош Рубинстийн предупреди, че картината е травмираща: „Тежко и трудно е да гледат кадрите, когато полицай използва сила, за да арестува заподозрян или за да се защити при атака“, каза той.

Полицаите няколко пъти предупреждават бандита да положи страховитото мачете на земята, но той не се подчинява, като при бягството си опитва да подкара автомобил, при което срещу него неуспешно се използва електрошок от т. нар. Тейзър, както и с изстрели с бренеке.

След като колата е блокирана, тичането се подновява с пълна сила. В един момент беглецът се засилва към един от полицаите, вдига мачетето над главата си заплашително към падналия на асфалта агент, когато се чуват изстрели и той рухва.

Пинок е откаран бързо в спешното отделение, където констатират смъртта му.

Виж и това