„Приятели на Калин Ячовски“ организират благотворителен концерт в негова подкрепа

77

Благотворителната кампания „Приятели за Калин Ячовски“ тече с пълна сила. За набиране на средства за лечението на младежа от Враца се организира благотворителен концерт. Той ще се проведе на 19 март от 19 часа в градска концертна зала.
Припомняме, че Калин се бори с коварната болест на двигателния неврон, която се изразява в увреждане на шийни коренчета и нерви. Болестта се развива много бързо и само за няколко месеца състоянието на Калин се влошило драстично. Двигателните му възможности са силно ограничени, говорът му е затруднен, а мускулите му атрофират. Към момента Калин е изгубил 20 кг от телесното си тегло, вследствие на болестта. 
Надежда за пълно възстановяване има. Калин се нуждае спешно от 2 интензивни курса трансплантации на стволови клетки в болница в Истанбул. Сумата за лечението обаче е непосилна за близките на момчето. Необходими са 20 000 долара, които да се съберат до 23 март. 
На помощ на младежа се притекоха неговите приятели. Те правят всичко по силите си да го подкрепят в тежкото изпитание. Организирана е мащабна благотворителна акция в подкрепа на Калин, има открита дарителска сметка, а на много места в града са поставени кутии. 
Поредната сърцата идея на приятелите на Калин е благотворителен концерт, който те успяха да организират за броени дни. За предстоящото събитие из целия град вече се чуват реклами, разлепени са плакати и се разпространяват флаери. 
„Безброй обаждания получихме от желаещи да се включат в програмата за концерта“, споделиха приятели на Калин. Предстои да бъдат обявени имената на участниците в концерта.

Виж и това