Проститутки в Турция молят за 15 минути брак

702

Анкара. Турски проститутки поискаха от властите да се предпазят от грях пред Бога заради сексуалните им връзки с клиенти чрез т.нар. „мута“ – договор за временен брак, предаде турската частна телевизия НТВ. Дружеството за подкрепа за човешки живот, което се занимава с проблемите на жриците на любовта, се е обърнало към Дирекцията по религиозните въпроси с молба да издаде фетва, която да позволи подобен подход към най-древната професия. В и-мейла се обяснява, че според исляма интимните отношения на жените в публичните домове с клиентите се разглеждат като прелюбодеяние, но проблемът може да бъде разрешен лесно чрез договор за временен брак.

От дружеството посочват, че това решение би отговаряло не само на религиозните норми, но и на принципа на разделение между държава и религия.

От Дирекцията по религиозните въпроси обаче са отхвърлили молбата на сексуалните труженички. Според чиновниците договорът „мута“ е забранен в сунитския свят и се практикува само частично при шиитите. От дирекцията подчертават, че както мъжете, така и жените трябва да се задоволят със се*с единствено с брачния си партньор.

Проституцията в мюсюлманска Турция е законна и добре регулирана. В страната официално съществуват публични домове, като момичетата в тях са задължени да се регистрират и да минават редовно през медицински тестове. Копирано от standartnews.com

-sponsored-

Виж и това