Пускат смартфоните на Huawei с новата операционна система от октомври

1484

Китайската компания Huawei вече не може да използва услугите на Google, което означава, че бъдещите смартфони на компанията няма да работят с Android. Но това е добре, защото от Huawei вече са се погрижили за непредвидени обстоятелства.

Компанията разработва своя собствена операционна система в Китай, която се нарича HongMeng OS и може да бъде наречена Ark OS за глобалните пазари. Нов доклад сега твърди, че Huawei ще бъде готов да достави телефони с тази нова операционна система през октомври.

Според последните доклади, Huawei интензивно тестваше HongMeng OS с компании като Tencent, Oppo и Vivo. Въз основа на тестовете, беше разкрито, че новата операционна система на Huawei е с 60% по-бърза от Android на Google. Поддържаните от HongMeng OS телефони ще бъдат пуснати в Китай, докато международните пазари ще получат новата операционна система Huawei на по-късна дата, тъй като ще трябва да отговарят на определени изисквания.

Докато едни предполагаха, че проблемите на Huawei със САЩ ще се отразят на продажбите на компанията, докладите показват, че компанията е на път да достави над 200 милиона броя тази година, побеждавайки данните за миналата година.

-sponsored-

Според доклад на China Daily по-рано тази седмица, Huawei вече е доставила 1 милион устройства с новата операционна система HongMeng за тестване. Смята се, че софтуерът е съвместим с всички Android приложения и може да поддържа телефони, компютри, таблети, телевизори и т.н.

Междувременно Google се опитва да лобира, предупреждавайки администрацията на САЩ, че това може да предизвика проблеми, свързани с националната сигурност. Китайските компании обаче подкрепят Huawei да пуснат новата си операционна система, тъй като смятат, че това е потенциален удар за репресиите на САЩ.

Виж и това